Відповідне рішення суд ухвалив вночі / фото УНІАН

Шостий апеляційний адміністративний суд у Києві відмовився задовольняти позов від спостерігача за виборами від громадської організації "Українська асоціація акціонерів" Андрія Хилька стосовно скасування реєстрації Володимира Зеленського кандидатом в президенти.

Відповідне рішення суд ухвалив вночі проти 21 квітня.

Під час засідання сам Хилько повідомляв суду, що вважає безкоштовне роздавання квитків на дебати на НСК "Олімпійському" з боку Зеленського підкупом виборців і що це порушує українське законодавство. Суд відмовився визнати це агітацією, оскільки обидва кандидати не закликали голосувати за себе, а лише повідомили виборцям, як отримати квитки на дебати. Судді наголосили, що цей позов "не заслуговує на увагу". Таким чином, суд не знайшов порушень законодавства у діях кандидата у президенти Володимира Зеленського.

Відео дня

Читайте такожПозов про скасування реєстрації Зеленського кандидатом абсолютно безпідставний і безперспективний - юрист штабу

Водночас, представник Зеленського наголошував, що сам позов є необґрунтованим, а причиною його подання було "створення інформаційного приводу".

Також на засіданні був присутній і представник Центральної виборчої комісії, який повідомив, що вимога позивача не може бути задоволена через відсутність конкретних причин згідно із законом для скасування реєстрації кандидата.

У ніч на 21 квітня Шостий апеляційний суд Києва розглянув можливе анулювання реєстрації Володимира Зеленського кандидатом у президенти.

Нагадаємо, що у 2017 році киянин Андрій Хилько заявив про те, що за п’ять днів до зникнення до нього звернулася правозахисниця Ірина Ноздровська та попросила юридичної допомоги у справі про смертельну ДТП зі своєю сестрою. За даними Фокус, родичі Ноздровської називали Хилька юристом і говорили, що він з’явився в житті Ірини за кілька місяців до смерті, а в день її зникнення міг її бачити, однак після припущень щодо цього начебто видалив свій профіль із соцмереж. Допитали ж Хилька у цій справі лише через кілька місяців, але офіційних підозр йому не висували.

У квітні 2019 року Хилько в статусі офіційного спостерігача за президентськими виборами у 221-му окрузі від ГО "Українська Асоціація Акціонерів", керівником і одним із засновників якої є сам Хілько, подав позов до суду супроти кандидата Володимира Зеленського, в якому вимагав визнати незаконною агітацією зустріч політика з президентом Франції Еммануелем Макроном і видалити інформацію про неї. Колегія суддів відмовила Хильку в цьому позові.

15 квітня Хілько пропонував свою допомогу депутату від БПП Олександру Грановському в коментарях до його публікацій у соцмережі Facebook. На суді ж Хилько заявив, що не є "адвокатом Порошенка".