Філарет зауважив, що українці самі повинні включитися в процес боротьби з корупцією \ фото УНІАН

Виборці, які на виборах президента віддали свої голоси за кандидата Володимира Зеленського, голосували передовсім за реформи і боротьбу з корупцією.

Читайте також"Вас обрали в нелегкий час": Філарет привітав Зеленського з перемогою

Про це заявив патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет в інтерв’ю радіо Свобода. Також патріарх наголосив, що під час теперішніх виборів Україна «всьому світу продемонструвала демократію».

Відео дня

«Всіх здивувало, що новообраний президент набрав більше ніж 70% голосів. Це переконує, що нового президента обрали свідомо. Кого вони обирали? Вони обирали президента, який повинен зробити в Україні реформи. Про реформи ми говоримо вже десятки років, а що мається на увазі під реформами? Знищити корупцію», – сказав почесний патріарх Православної церкви України Філарет.

За його словами, наразі важко припустити, чи вдасться новообраному президенту це зробити. Водночас Філарет зауважив, що українці самі повинні включитися в процес боротьби з корупцією, так, як це зробила церква, ухваливши рішення «не допускати корупціонерів до святого причастя».

«Вдасться чи не вдасться я не можу сказати, тому що це ціла система і треба цю систему поміняти. Чи буде у нього така команда, яка зможе змінити цю корупційну систему? Якщо йому вдасться, то йому буде велика шана від українського народу. Тому що Україна тоді продемонструє не тільки демократію, свободу і незалежність, а й те, що вона європейська країна. І ми молимося, що Господь послав йому сили зробити цей рішучий крок», – зазначив Філарет.

Як повідомляв УНІАН, патріарх Філарет привітав Володимира Зеленського з перемогою у виборах президента і висловив сподівання, що він продовжить «державницький, проєвропейський і євроатлантичний курс України».