Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський розпустив Верховну Раду і відправив її на дострокові вибори. Новий парламент українці обиратимуть 21 липня. Поки партії визначаються з виборчим списком, а кандидати-мажоритарники розходяться агітувати за округами, у виборців свої проблеми. У них, зокрема, досить часто виникає, здавалося б, просте запитання: "Як знайти своє місце для голосування?".

З’ясувати, на якій дільниці виборець має голосувати, нескладно. Як це зробити, є два варіанти, пише 112.ua

Алгоритм

Відео дня

Необхідно зайти на сайт Державного реєстру виборців - drv.gov.ua. За допомогою цього сервісу можна перевірити свою виборчу дільницю і наявність себе у списках виборців.

Для перевірки виборець повинен ввести свої особисті дані в кабінеті виборця (він розташований у правому верхньому куті стартової сторінки сайту). Це прізвище, ім'я, по батькові та дата народження, а також місце реєстрації.

Після введення особистих даних користувач вказує свою електронну пошту, на яку надходить підтвердження. Після цього він отримує номер своєї дільниці та виборчого округу.

Або ж можна просто пошукати необхідну вам дільницю в цій вкладці:

Якщо немає доступу до інтернету, в пригоді стане другий варіант

Для того щоб дізнатися номер своєї дільниці, вам доведеться взяти свій паспорт та завітати до найближчого відділення Державного реєстру виборців.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня Центральна виборча комісія спростила порядок тимчасової зміни місця голосування. Тепер виборцям не потрібно надавати документи, які підтверджують необхідність зміни місця голосування.