Політик розмістив звернення на своїй сторінці у соцмережі / фото УНІАН

Колишній президент Грузії, екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі заявив, що згоден розглянути пропозицію лідера партії "УДАР" Віталія Кличка про участь у позачергових виборах до Верховної Ради, якщо ця політична сила буде фундаментально оновлена.

Про це йдеться у відео на сторінці Саакашвілі в Facebook.

"У відповідь на моє вчорашнє звернення до партій Віталій Кличко простягнув нам руку допомоги і зробив гідну пропозицію. Однак я все робитиму виключно відкрито і тільки дізнавшись вашу думку. Нам потрібно або з" УДАРом "за умови повного реформування, або ухвалити рішення "не йти", ризикуючи залишитися поза виборами", - написав коментар Саакашвілі до відео.

Відео дня

У знятому відео він пояснив, що у створеній ним партії "Рух нових сил" на сьогодні існує проблема з реєстрацією, що заважає йти на парламентські вибори.

"Я звернувся до різних політичних сил допомогти нам, і відгукнулися кілька партій. В тому числі вчора мер Києва Віталій Кличко - лідер партії "УДАР"- запропонував мені очолити його партію і разом іти у парламент", - сказав Саакашвілі.

Читайте такожКличко: "Удар" іде на вибори, а Саакашвілі я пропоную стати головою партії (відео)

За його словами, Кличко його давній друг, якого він вважає "гідною людиною".

"Але якщо йти з "УДАРом", то партію потрібно міняти фундаментально. По-перше, там є багато людей, які до останнього моменту були з Порошенком. Тому, якщо йти разом, то треба позбутися усіх цих людей, які до останньої хвилини лояльно служили Порошенку. Друге - там є люди, які пов'язані з корупцією, і від них повністю треба відмежуватися, і більш того, домагатися, щоб вони всі потрапили до в'язниці. і це важлива умова для поновлення і об'єднання", - заявив Саакашвілі.

На цих умовах, за його словами, можливий варіант об'єднання.

Як повідомляв УНІАН, 4 червня ввечері Кличко у відеозверненні у Facebook заявив, що партія "УДАР Віталія Кличка" збирається брати участь у дострокових парламентських виборах і пропонує об'єднати зусилля політичній команді Саакашвілі. Кличко запропонував Саакашвілі стати головою партії "УДАР". "Пропоную нашим партнерам йти разом. Я залишаюся лідером партії "УДАР". А Саакашвілі пропоную стати головою партії", - сказав він.

Також Кличко зазначив, що має ще багато зобов'язань перед киянами. "Тому я залишаюся мером столиці, щоб їх реалізувати", - сказав Київський міський голова.