Сергій Притула вирішив балотуватися у Раду від партії Вакарчука / фото facebook.com/serhiyprytula/

Телеведучий та шоумен Сергій Притула вирішив балотуватися у Верховну Раду на дочасних парламентських виборах від партії Святослава Вакарчука «Голос».

Про це він сказав у своєму відеозверненні й цю інформацію підтвердили Громадському у штабі «Голосу».

Притула буде 30-м у списку партії. Аби він потрапив до Ради, партія повинна отримати понад 10% голосів виборців.

Відео дня

«Я розумію, що у частини з вас виникне безліч запитань. Чому саме зараз? Яка мотивація? Чому саме з цією партією? Якби мені все подобалось, що відбувається в українській політиці останнім часом, а зараз і поготів, я, мабуть, би цього не робив. Виходити з власної зони комфорту не дуже приємно, але я хотів би бути корисним цій країні і її людям. І маючи певний кредит довіри від вас, я думаю, я можу на це наважитись», — сказав він.

Читайте такожПартія "Голос" проведе з’їзд 8 червня

Притула додав, що головна мотивація для нього йти на вибори, - це люди, які увійшли у партію Вакарчука.

«Я хочу щоб мої діти жили і працювали в цій країні. І я хочу докласти до цього якісь зусилля. Я відчуваю себе достатньо фінансово незалежним чоловіком для того, щоб гарантувати, що мій похід до парламенту не є спробою заробити додатковий карбованець. І головна мотивація — це команда, із якою я іду на ці парламентські вибори. Я перший раз за майже 38 років готов поставити свою репутацію на шальки терезів. З цією командою я впевнений в тому, що те, як я бачу, як має розвиватися країна, можна це реалізувати», — наголосив шоумен.

«Слава (Святослав Вакарчук, — ред.) кликав мене у першу десятку. Я попросив поставити себе на 30-те місце. Це моя угода з вами, друзі, з тисячами тих, хто писав мені у Facebook, у коментарях, хто говорив при особистій зустрічі: «Чому ти не йдеш?», «В парламенті треба таких як ти» — і тому подібне. Для того, щоб я потрапив у парламент, партія має набрати трохи понад 10%. Це моя з вами угода. Я не проти, я за. Але це означає, що всі ти, хто говорили «іди», мають не полінуватися, а прийти на дільницю і проголосувати», — додав телеведучий.

Нагадаємо, Святослав Вакарчук створивпартію «Голос» для участі парламентських виборах. Він пояснив, що не брав участі у виборах президента, бо вважає вибори у Раду важливішими.