ЦВК зареєструвала 461 кандидата у народні депутати / фото УНІАН

Центральна виборча комісія зареєструвала 461 кандидата у народні депутати для участі в позачергових виборах до Верховної Ради, призначених на 21 липня.

Як повідомила прес-служба ЦВК за результатами засідання комісії, сьогодні зареєстровано 100 кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах.

Серед них балотуються у порядку самовисування – 97, висунуто політичними партіями – 3.

Відео дня

Читайте такожЦВК відмовилася реєструвати Онищенка кандидатом у депутати

Також ЦВК скасувала реєстрацію одного з кандидатів-самовисуванців за його заявою.

Таким чином, станом на 17 червня в одномандатних виборчих округах зареєстровано 461 кандидата у народні депутати, в тому числі: які балотуються у порядку самовисування – 414, висунутих політичними партіями – 47.

Крім того, ЦВК зареєструвала 164 кандидати у народні депутати, що включено до виборчого списку політичної партії "Громадянська позиція", у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Раніше УНІАН повідомляв, що ЦВК встановила ліміт для виборчих фондів партій та кандидатів-мажоритарників. Зокрема, політичні партії можуть витратити на позачергові вибори до Верховної Ради не більш ніж 375 млн 570 тис. гривень, а кандидати в депутати на мажоритарних округах - не більш як 16 млн 692 тис. гривень.