Ілюстрація / REUTERS

Партія «Слуга народу» буде готова сформувати коаліцію з партіями Святослава Вакарчука «Голос» та Ігоря Смешка «Сила і честь», якщо отримає менше 226 місць у новому парламенті.

Про це представник президента у Верховній Раді, другий номер у списку партії «Слуга народу» Руслан Стефанчук заявив в ефірі радіо НВ.

Читайте також"Слуга народу" не підтримує федералізацію України – Разумков

Відео дня

«В принципі, у нас є мрія взяти одноособову відповідальність, тому що, на превеликий жаль, за 28 років незалежності в Україні не знайшлося партії, яка могла би відверто сказати: «ми готові взяти на себе відповідальність». Це все пов’язано з тим, що в Україні не проведене політичне структурування суспільства. У нас немає партій, у нас є більше 300 суб’єктів, які, умовно кажучи, називаються партіями України і які беруть участь у якихось «договорняках», - сказав він.

Водночас Стефанчук зауважив, що якщо «Слуга народу» отримає менше 226 місць у парламенті, то буде готова сформувати коаліцію «не навколо прізвищ, а навколо ідей».

«У нас є програма, з якою ми йдемо. Це програма розбудови України, це програма президента, яку ми хочемо реалізовувати, це і програма партії. Тому ми будемо розглядати в першу чергу тих партнерів, які дадуть можливість спільно визначити ті речі, які є важливми для України, і їх реалізувати», - наголосив Стефанчук.

Серед політсил, з якими може формувати коаліцію президентська партія, Стефанчук назвав «Голос» та «Сила і честь». «Це ті нові обличчя, нова кров, яка могла б дати якийсь імпульс для України», - пояснив він і додав, що конкретно про це можна буде говорити, коли буде конкретний результат виборів.