Вчора працівники ЦВК працювали до пізньої ночі / УНІАН

В останній день прийому документів для реєстрації кандидатів на позачергових виборах до Верховної Ради Центральна виборча комісія отримала 1200 заяв.

Про це повідомила глава ЦВК Тетяна Сліпачук на своїй сторінці в Facebook, пишуть Букви.

"Вчорашній день завершився для багатьох працівників ЦВК, в тому числі і для мене, чи не о другій годині ночі. Не здивуюся, якщо деякі навіть залишилися ночувати на роботі. Причиною цього став останній день прийому документів для реєстрації кандидатів на позачергових виборах народних депутатів України. Як показує досвід попередніх виборів, великий наплив кількості бажаючих завжди припадав на останній тиждень реєстрації. Але ця кампанія перевершила всі очікування. В силу об'єктивних і суб'єктивних причин, в останній день реєстрації пакети документів подали близько 1200 кандидатів в одномандатних виборчих округах. При цьому до 20 червня заяв було трохи більше 2000. І це я ще не говорю про списки кандидатів в загальнодержавному виборчому окрузі", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ округах масово реєструються кандидати-клони "Слуги народу" - КВУ

За словами Сліпачук, до всієї напруженості четверга додалися "замінування" будівлі, де знаходиться Комісія, очікування рішення Конституційного суду і "емоційно-необґрунтовані висловлювання деяких політичних сил" на адресу ЦВК.

Глава ЦВК відзначила, що тепер у Комісії є п'ять днів, щоб опрацювати та прийняти рішення по кожному пакету документів. 25 червня ЦВК оприлюднить список кандидатів у депутати, а на наступний день затвердить форму, колір і текст виборчих бюлетенів у загальнодержавному та одномандатних виборчих округах.

Вона також анонсувала прес-конференцію на 26 червня.

"Зараз неймовірно важливо, що у суспільства тепер є правова визначеність з точки зору виборчого процесу, яку внесло прийняте рішення Конституційного суду України. Впевнена, що це рішення стане предметом широкого обговорення та аналізу, однак той факт, що воно вже є, значить, що 21 липня 2019 - майже на 100 % невідворотною датою проведення виборів. Сподіваюся, всі прекрасно пам'ятають, що крім виборчого процесу з позачергових виборів народних депутатів 30 червня країну чекають ще й вибори в об'єднаних територіальних громадах", - резюмувала Сліпачук.