Переважна більшість українців піде на вибори нардепів / фото УНІАН

Якби вибори до Верховної Ради відбулися цієї неділі, участь у голосуванні взяли б понад 78% українців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать презентовані на прес-конференції в Києві результати опитування, проведеного 13-19 червня центром “Соціальний моніторинг” та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка.

Читайте такожПартія "Слуга народу" представляє своїх кандидатів на виборах до Ради (онлайн-трансляція)

Відео дня

За словами голови правління інституту ім. Яременка Ольги Балакірєвої, на запитання "Якби вибори до Верховної Ради відбулися цієї неділі, чи брали б ви участь у голосуванні?" схвально відповіли 78,5% населення (скоріше так - 36%, точно так - 42,4%), не братимуть участь у голосуванні 15,6% (точно ні - 9,2%, скоріше ні - 6,4%). Ще 5,9% респондентів зазначили, що їм важко відповісти на це запитання.

За оцінками соціологів, прогнозований рівень участі населення в голосуванні на виборах до Верховної Ради - 50-60% (середня оцінка - 55%).

***Опитування з 13 по 19 червня проводили центр “Соціальний моніторинг” та Український інститут соціальних досліджень ім. О. Яременка серед населення України віком від 18 років. Загалом у дослідженні взяли участь 3013 респондентів. Стандартна похибка - 1,8%.