Невідомі використовують назву партії "Слуга народу", але жодного стосунку до неї не мають / фото УНІАН

Політична партія "Слуга народу" звернулася до Міністерства внутрішніх справ через масову появу кандидатів-клонів, які незаконно використовують бренд партії в рамках виборчої кампанії на позачергових виборах до Верховної Ради.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам сказав адвокат партії "Слуга народу" Олександр Качура.

Читайте такожПартія "Слуга народу" представляє своїх кандидатів на виборах до Ради (онлайн-трансляція)

Відео дня

Представник партії розповів, що звернувся до МВС із заявою про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 157 Кримінального кодексу України у зв'язку з введенням виборців в оману, оскільки невідомими особами були створені організації-клони, які використовують назву партії "Слуга народу", але жодного стосунку до неї не мають. Відповідні заяви також були подані до Національної поліції і Генеральної прокуратури.

Зокрема, за його словами, в одномандатних округах по Україні кандидатами в депутати реєструються особи від товариств з обмеженою відповідальністю або приватних підприємств, а також ГО, які мають назви "Слуга народу".

"На сьогодні частина кандидатів у народні депутати по одномандатних округах шахрайським шляхом вказали інформацію в своїх заявах, які подавалися до Центральної виборчої комісії, про те, що вони начебто працюють в ТОВ або ПП "Слуга народу", громадській організації "Слуга народу"", - сказав Качура.

За його словами, таких організацій наразі вже нараховано більш як 100.

Читайте такожВручила всім учням медалі зі своїм ім'ям: у Києві депутатка вирішила пропіаритися на випускному (фото)

"Вони були зареєстровані, зазвичай, за два дні до того моменту, як були подані документи, тобто в цьому вбачається брудна технологія проти політичної партії "Слуга народу", націлена на те, щоби ввести в оману виборців, щоб вони не змогли віддати свій голос за ту партію, за яку збираються", - сказав адвокат.

Він додав, що особи, які незаконно використовують бренд партії "Слуга народу", є технічними фейковими кандидатами.

Також адвокат сказав, що завтра заяви про вчинення кримінального злочину будуть подаватися і до територіальних управлінь поліції у всіх округах.

"На сьогоднішній день ми виявили більш як 85 випадків зловживань, використання технологій, прогалин у законодавстві зі сторони таких фейкових кандидатів", - наголосив він.

Адвокат висловив сподівання, що правоохоронні органи розслідують цю справу і здійснять усі необхідні дії, щоби 21 липня виборець мав змогу відрізнити кандидата справжньої партії "Слуга народу" від технічних кандидатів, які неправомірно використовують бренд партії.

Нагадаємо, раніше в Комітеті виборців України повідомили, що в одномандатних округах реєструються кандидати-клони "Слуги народу". Насправді ж вони є безпартійними, але вказують, що представляють громадські організації, підприємства та фонди з назвою "Слуга народу".