Всі три кандидати з однаковими ПІБ народилися в квітні, але в різні роки / фото: УНІАН

У Чернігівській області, в окрузі №207 балотуються троє кандидатів з однаковими прізвищами, іменами та по-батькові.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, серед 19 кандидатів, які зареєстровані у найбільшому виборчому окрузі №207, прізвище, ім'я та по-батькові трьох повністю співпадають - Євлахов Анатолій Сергійович.

Усі вони народилися у квітні, але в різні роки. Один з них є чинним народним депутатом, обраним у 207-му окрузі.

Відео дня

Читайте такожПонад 60% українців мають намір голосувати на виборах Ради

Наприкінці червня представники Громадянської мережі ОПОРА повідомили, що двом Євлаховим ЦВК відмовила у реєстрації.

За інформацією координаторки спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Чернігівській області Наталії Висіканець, до ЦВК заяви про самовисування разом з іншими документами щодо реєстрації їх кандидатами в народні депутати в ОВК № 207 подали громадяни України Євлахов Анатолій Сергійович, 18 квітня 1962 року народження (до 8 травня 2019 року – Галанчук Олександр Сергійович) та Євлахов Анатолій Сергійович, 15 квітня 1998 року народження (до 8 травня 2019 року – Мельниченко Тадеуш Сергійович).

"Вони є "двійниками" Анатолія Євлахова, який балотується по округу №207 (і був обраний у цьому окрузі народним депутатом). Євлаховим-двійникам ЦВК відмовила у реєстрації, оскільки вони не подали у документах актуальні номери телефонів. За таких обставин автобіографії зазначених осіб вважаються не поданими, і ЦВК відмовила в реєстрації кандидатів", - повідомила Висіканець.

Однак зараз на сайті ЦВК інформація про цих кандидатів подана як про зареєстрованих. Датою їх реєстрації вказано 2 липня.

Крім того, на Чернігівщині кандидати-"двійники" є і в округах №206 та №209.

Поліція Чернігівщини розслідує кримінальні провадження за фактом реєстрації «двійників» представників політичних партій, що у подальшому може заплутати виборців. Відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права), що карається обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

Округ №207 є найбільшим на Чернігівщині. До округу входить сім північних районів: Корюківський, Сосницький, Семенівський, Коропський, Новгород-Сіверський, Сновський і Городянський.