Ілюстрація / REUTERS

Місце голосування для участі у позачергових парламентських виборах, призначених на 21 липня, змінили вже понад 109,2 тис. українців.

Читайте такожВерховний суд скасував повторне жеребкування партій - ЦВК

Про це свідчать дані на сайті Державного реєстру виборців.

Відео дня

Так, станом на 10 липня процедурою тимчасової зміни місця голосування скористались 109 тис. 226 українців, з яких 1 тис. 232 особи – з окупованого Росією Криму, 19 тис. 787 – з Донецької області та 10 тис. 455 – з Луганської.

Крім того, активно змінюють місце голосування жителі Києва (8 тис. 651 особа), а також Дніпропетровської (7 тис. 256), Харківської (5 тис. 827), Львівської (5 тис. 825), Одеської (4 тис. 975), та Київської (4 тис. 242) областей.

Більшість українців скористалися відповідною процедурою, змінивши місце голосування на Київ та Київську область - 14 тис. 066 та 8 тис. 126 осіб відповідно.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня Центральна виборча комісія своєю постановою скасувала положення про подання документів (копій документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. Тепер, щоб скористатися цією процедурою, необхідно прийти до відділу ведення Держреєстру виборців, який територіально знаходиться за місцем перебування особи в день виборів чи місцезнаходженням обраної виборчої дільниці, або за виборчою адресою особи, маючи при собі лише паспорт, та заповнити відповідну заяву.

Тимчасово змінити місце голосування для участі в парламентських виборах українці можуть до 15 липня включно.

Бюлетень для голосування за мажоритарного кандидата особам, які змінили місце голосування, не видається, тому у день виборів така особа отримає лише один бюлетень - для голосування за політичні партії.