Ілюстрація REUTERS

За даними останньої передвиборчої соціології компанії Acnive Group, до парламенту проходять політичні сили «Слуга Народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська Солідарність», «Голос», ВО «Батьківщина» та «Опозиційний блок». На межі проходження «Сила і Честь» та «Радикальна партія Ляшка».

Так під час опитування, польова фаза якого відбувалась в останні передвиборчі вихідні, з’ясувалось, що найбільше голосів отримала б партія «Слуга Народу», за яку проголосували б 32,1% опитаних, що відповідає 40,8% серед тих, хто визначився з вибором. На другому місці традиційно знаходиться «Опозиційна платформа – За життя» з результатом 8,1% від усіх, або 10,3% від тих, хто визначився. «Європейська Солідарність» отримала б 6,5% опитаних, тобто 8,2% від тих, хто визначився. За «Голос»проголосували б 5,2% (6,6% відповідно). Стільки ж отримала ВО “Батьківщина”. Замикає «прохідну» частину «Опозиційний блок» з результатом 4,3%, що відповідає 5,4% від тих, хто визначився.

На межі проходження знаходяться партії «Сила і Честь» (3,6% та 4,6%) та «Радикальна партія Ляшка» (3,5% 4,5%)

Відео дня

«Громадянська позиція» та «Українська стратегія Гройсмана» отримали б 2,5% та 2,4% (що відповідає 3,3 та 3,1% від тих, хто визначився). За інші партії проголосували б 5,3% опитаних (6,8% від тих, хто визначився)

Польова фаза дослідження відбувалось з 14 по 15  липня. Опитування проводилось на всій території України (окрім окупованих територій). Вибірка репрезентативна за віком, статтю та територією проживання. Теоретична похибка дослідження не перевищує 1,85%