Саакашвілі звернувся до своїх прихильників / фото УНІАН

Колишній глава Одеської облдержадміністрації, лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі закликав своїх прихильників голосувати за партію "Слуга народу" на позачергових виборах до Верховної Ради, які відбудуться 21 липня.

Про це він повідомив у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожУ Зеленського розповіли, з ким можлива коаліція "Слуги народу" в Раді

Відео дня

"Думаю, що президенту Зеленському потрібно дати шанс формувати більшість без поступок старим політикам. Тому кожен відсоток зараз важливий. І я б не хотів, щоб через наші відсотки, які все ж можуть не дозволити нам пройти в Раду, «Слуга народу» не добрала кілька відсотків до можливості незалежно формувати уряд. Тому після бурхливих дискусій я підтримав таке рішення: ми просимо прихильників підтримати наших мажоритарників, а за списками, з огляду на ситуацію, що склалася — віддати голоси за «Слугу народу»", -  заявив Саакашвілі.

Як повідомляв УНІАН, 23 червня ЦВК відмовила в реєстрації кандидатам від партії "Рух нових сил". У ЦВК пояснили, що позачергові вибори були призначені указом президента від 21 травня, тому розгляд 8 травня на засіданні політради партії "РНС" питань, пов'язаних із участю партії в виборах, не могли бути здійснені.

25 червня Шостий апеляційний адмінсуд скасував постанову ЦВК про відмову в реєстрації списку партії "Рух нових сил" на позачергових виборах у Верховну Раду.

29 червня Верховний суд, скасувавши постанову суду попередньої інстанції, зобов'язав ЦВК зареєструвати партію Саакашвілі для участі у виборах.

Того ж дня, 29 червня, Центрвиборчком на виконання рішення Верховного суду зареєстрував 88 кандидатів у народні депутати у багатомандатному окрузі та 9 – в одномандатних від партії "Рух нових сил".