Вибори відбулись 21 липня / фото УНІАН

Двох колишніх членів обласної виборчої комісії викликали на допит через події на виборчому окрузі №94, що у Київській області.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції.

"22 липня в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права) ККУ, працівники слідчого відділу Обухівського відділу поліції вручили повістки на допит двом колишнім членам ОВК", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як зазначається, процесуальний документ із викликом на 25 липня правоохоронці вручили громадянам серед вулиці.

Читайте такожНа Житомирщині члени дільничних комісій переплутали голоси, віддані виборцями за двох кандидатів (відео)

"Ці особи, які свого часу працювали в окружній виборчій комісії №94, наразі у виборчому процесі участі не беруть", - наголосили у поліції.

Нагадаємо, на 94-му окрузі Київщини, де за мандат сперечалися телеведучий Олександр Дубінський та нардеп Ігор Кононенко, ситуація під час виборів була напружена. Зокрема, повідомлялося про використання двійників кандидатів, клонів партій, а також про втечу членів окружної виборчої комісії. Окрім цього поліція затримала "тітушок", які, за даними слідства, перехоплювали членів дільниць із документами до окружної комісії. 

21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Причиною їхнього проведення стало те, що на інавгурації президент України Володимир Зеленський заявив, що розпускає Раду XVIII скликання через формальну відсутність коаліції від 2016 року.