Результати голосування були визнані недійсними через дії членів комісії / фото УНІАН

Окружна виборча комісія № 25 у Дніпрі визнала недійсними результати голосування на позачергових виборах до Верховної Ради на дільниці №121366.

Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

Читайте такожНа Закарпатті члени ОВК не можуть підрахувати голоси через отруєння салатом олів’є (відео)

Відео дня

Зазначається, що таке рішення було прийнято через скаргу довіреної особи кандидата у депутати Загіда Краснова. Вона стосувалась дій дільничної виборчої комісії та її членів.

Так, 21 липня на дільниці №121366, яка розташована в Дніпровській міській клінічній лікарні №21, члени комісії вносили зміни до списку виборців у день голосування без рішення суду (63 особи).

Крім того, член комісії не вказував, що виборець отримав лише один бюлетень – у загальнодержавному окрузі, а також не робив позначку «голосував за місцем перебування», не зазначив своє прізвище та не розписався.

Комісія розглянула скаргу й прийняла рішення про перерахунок бюлетенів ДВК №121366, після чого визнала голосування на виборчій дільниці недійсним.

Як повідомляв УНІАН, у виборчих округах в Закарпатській, Черкаській, Луганській, Донецькій і Львівській областях, за даними ОПОРИ, можуть повторно перерахувати голоси на дострокових виборах до Верховної Ради.