За даними ЗМІ, коли в травні 2014 року Дружківку захопили російські бойовики, Гнатенко не став заперечувати проти прапора "ДНР" / фото: 6 267.com.ua

Міський голова Дружківки Донецької області Валерій Гнатенко, який переміг на 49-му мажоритарному окрузі, балотуючись від партії Опозиційна платформа - За життя, фігурує в кримінальній справі Служби безпеки з приводу дій керівництва міста у 2014 році.

Про це йдеться у відповіді прес-служби СБУ на запит LB.ua.

Читайте такожЦВК опрацювала всі електронні протоколи: результати виборів до Ради

Відео дня

Наголошується, що СБУ розслідує справу за ст. 109 Кримінального кодексу (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ст. 110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). У спецслужбі не повідомили про процесуальний статус Гнатенка, а також про те, на якому етапі знаходиться слідство.

Валерій Гнатенко обійшов на 49-му окрузі в Дружківці екс-регіонала Бориса Колеснікова.

За даними видання, коли в травні 2014 року Дружківку захопили російські бойовики, він не став заперечувати проти встановлення прапора "ДНР". Під час окупації Гнатенко залишався на посаді, керував містом і підтримав проведення "референдуму".

Газета "Дружківський робочий", яку фінансує міськрада, виходила з прапором "ДНР". У ній, за інформацією видання, друкували "Акт про проголошення державної самостійності ДНР". Коли українські військові повернули місто під контроль, Гнатенко зумів утриматися на посаді.