На території округу №50 знайшли заповнені бюлетені / фото: npu.gov.ua

У Покровську Донецької області в одному із будинків виявили 4 заповнені бюлетені щодо позачергових виборів народних депутатів України.

Про це повідомляє поліція Донецької області.

Читайте такожЦВК звернеться до поліції через виявлені порушення в скандальному окрузі на Донеччині

Відео дня

Слідчо-оперативна група задокументувала факт та у присутності понятих вилучила бюлетені. Всі виявлені бюлетені були заповнені одразу за трьох кандидатів.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.158 Кримінального кодексу України (Фальсифікація виборчих документів).

Як повідомляв УНІАН, в одномандатному виборчому окрузі №50 у Покровську Донецької області члени виборчої комісії не виконали рішення суду про повторний підрахунок голосів на трьох дільницях. У зв’язку з чим поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 382 (невиконання судового рішення, що набрало законної сили) Кримінального кодексу України.

2 серпня Центрвиборчком встановив бездіяльність ОВК ОВО № 50 щодо встановлення підсумків голосування і вирішив, що повноваження зазначеної ОВК здійснюватиме ЦВК. Члени Центрвиборчкому відбули на виборчий округ у Покровську, аби забрати необхідні документи.

4 серпня ЦВК провела повторний підрахунок голосів і встановила результати виборів в одномандатному окрузі №50.