Іноземні спостерігачі приїдуть на вибори / REUTERS

ЦВК вже акредитувала на місцеві вибори, заплановані на 25 жовтня, 205 офіційних спостерігачів.

Як повідомляє Відділ взаємодії із ЗМІ Центральної виборчої комісії, сьогодні було акредитовано спостерігачів від 6 міжнародних організацій та 3 іноземних держав.

Читайте такожМісцеві вибори: у ЦВК роз'яснили, як охоронятимуться приміщення виборчкомів

Відео дня

"Розглянувши відповідні звернення від двох міжнародних організацій, Комісія акредитувала 78 офіційних спостерігачів на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. А саме: 25 - від Громадської спілки "Міжнародне співтовариство з прав людини", 53 - від Європейської мережі організацій з моніторингу виборів", - повідомили у ЦВК.

Таким чином, зазначили у відділі, на місцевих виборах акредитовано вже 205 офіційних спостерігачів: 14 - від трьох іноземних держав та 191 - від шести міжнародних організацій.

Місцеві вибори 2020: що відомо

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес у рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • ЦВК затвердила нову форму бюлетенів для голосування на місцевих виборах в Україні в жовтні цього року. Також визначилися з кольорами бюлетенів - їх буде шість.
  • Кабінет Міністрів України затвердив правила голосування під час карантину.