В Україні відбулися місцеві вибори / фото УНІАН

На виборах до Київради за партію "УДАР" проголосували 21,3%, за "Європейську солідарність" – 18,0%, за "Слугу народу" – 9,5%, за партію "Голос" – 7,2%, за партію Олександра Омельченка "Єдність" – 6,8%, за партію "Опозиційна платформа - За життя" – 6,7%, за "Батьківщину" – 6,6%.

Читайте такожЗа Кличка проголосували майже 48% киян, за ним із величезним відривом йдуть Попов і Притула - екзит-полЯк передає кореспондент УНІАН, про це свідчать оголошені на прес-конференції у Києві результати екзит-полу, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

Прохідний бар’єр у 5% не долають партія "Перемога Пальчевського", яку підтримали 3,9% виборців, партія "Сила і честь" – 3,5%, партія "Свобода" – 3,0%, "Партія Шарія" – 2,9%. Решта партій отримали менш як 2% підтримки виборців.

Відео дня

Як проводився екзит-пол

Екзит-пол проводився серед виборців столиці від 18 років і старше. Вибірка випадкова, репрезентативна.

Опитування проходило на виході зі 100 виборчих дільниць. Виборчі дільниці для опитування відбиралися випадковим чином з дотриманням принципу рівномірності.

Кількість опитаних: 10 тис. 402 респондентів. Респонденти на дільницях відбиралися відповідно до кроку, який був незмінним протягом усього дня виборів.

Опитування відбувалося анонімно, респонденти самостійно заповнювали анкети (бюлетені) і опускали їх у спеціально виготовлені скриньки. Помилка репрезентативності дослідження – не більш як 1,0%.

Місцеві вибори в Україні

  • Сьогодні, 25 жовтня, в Україні пройшли чергові місцеві вибори.
  • Виборчі дільниці відкрилися о 08:00 і працювали до 20:00.
  • Підбити підсумки голосування виборчі комісії мають до 3 листопада включно, а встановити результати виборів - до 6 листопада включно.