Сергій Притула йде у мери Києва / фото УНІАН

Сергій Притула 11 серпня оголосив, що йде на вибори міського голови Києва від партії «Голос». Це друга спроба шоумена потрапити у велику політику. На останніх парламентських виборах Притула йшов 30-м у списку партії «Голос», але потрапити у Верховну Раду йому не вдалося.

Творчий шлях Сергія Притули

Сергій Притула відомий в Україні як шоумен, ведучий, та комік, а віднедавна – ще й як молодий політик. Є очільником комедійного проекту «Вар’яти-шоу». Починав всій творчий шлях як ведучий радіо у 1998 році, з 2000 по 2001 рр. навчався в одному з коледжів Лондона.

Читайте такожУ Києві лідерами електоральних симпатій є партії "ЄС", "Слуга народу" і "УДАР" - опитування

Відео дня

У 2002 році очолив студентський страйк в тернопільському університеті. Згодом  почав активно займатись КВК.

У листопаді 2005 року Сергій Притула переїхав до Києва, де продовжив роботу на радіо. З 2006 по 2009 рр. був резидентом українського «Камеді Клаб», де мав в'їдливий саркастичний образ «Тернопільський сірий». У своїх виступах він різко висловлювався про українських знаменитостей та присутніх у залі.

В 2008 році разом з Олександром Педаном та Ольгою Фреймут почав працювати у ранковому шоу «Підйом» на Новому каналі, яке мало високі рейтинги.

З 2008 по 2010 рік разом з Андрієм Молочним працював над скейтч-шоу «Файна Юкрайна».

У 2009 році створив гумористичне україномовне шоу «Вар’яте», яке існує і донині в якості телевізійної комедійної програми.

З 2017 року Сергій Притула є ведучим Національного відбору на Євробачення.

У 2018 році вийшов на екрани фільм «Секс і нічого особистого», де Сергій Притула зіграв роль Василя, друга головного героя. Над адаптацією (фільм є римейком канадської стрічки) сценарію працював разом із колегами по «Вар’яти-шоу».

Також шоумен брав участь у дубляжі мультфільмів.

Сергій Притула: волонтер та молодий політик

Сергій Притула від початку російської агресії в Україні займається волонтерською діяльністю, а з початку пандемії – як волонтер допомагає у забезпеченні лікарів засобами захисту.

У Тернополі Притула допомагає реабілітаційному центру для постраждалих від війни на Донбасі.

В червні 2019 року Сергій Притула долучився до політичної партії «Голос» і пішов на парламентські вибори 30-м у списку, але не пройшов у Верховну Раду через невелику кількість мандатів, які отримала партія.

За словами шоумена, станом на початок 2020 року він передав на потреби армії близько 40 млн грн.

За волонтерську діяльність нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня (2019) і недержавним орденом «Народний Герой України» (2016).

Сьогодні, 11 серпня Сергій Притула заявив, що йде у мери Києва. Він представив свою команду і наголосив, що не допустить жодного «кумівства» і через рік після отримання крісла мера «йому не набридне».