Зеленський агітує за свою партію, кажуть у КВУ / Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський під час робочих поїздок регіонами агітує за партію "Слуга народу".

Про це заявили у Комітеті виборців України (КВУ), коментуючи фото та відео за участі президента під час його поїздок до Запоріжжя та Херсону.

"Так, 19 серпня під час робочої поїздки В. Зеленського до Запоріжжя та 20 серпня під час поїздки до Херсону на сцені, де виступав президент, були наявні матеріали із ознаками агітаційних, розміщені на користь політичної партії "Слуга Народу". В. Зеленський проводив виступ на фоні банерів із логотипом "Слуги Народу" та написом "Зе! місцеві", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

В організації додають, що під час виступів Зеленський регулярно повторював нове гасло "Слуги народу" - "Україна - це ти". Також під час цієї поїздки міністр цифрової трансформації Михайло Федоров офіційно представив кандидата у мери Запоріжжя від провладної партії.

"За оцінкою КВУ такі дії президента та членів Кабінету міністрів є проявом використання службових повноважень в політичних цілях, мають ознаки політичної корупції та є зловживанням адмінресурсом", - зазначили у КВУ.

Такі дії високопосадовців можна розцінювати як приховану агітацію, оскільки їх робочі поїздки фінансуються за кошти бюджету, наголосили у Комітеті виборців. Згідно з відкритими даними, один регіональний переліт президента коштує близько 250 тисяч гривень. Крім того, окремою статтею видатків є охорона та безпека перших осіб держави.

Місцеві вибори 2020: що відомо

  • 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня.
  • У Комітеті виборців вважають, що майбутні місцеві вибори стануть "найбільш заполітизованими" в українській історії.
  • Місцеві вибори 25 жовтня відбуватимуться за новим виборчим законодавством - Виборчим кодексом України, який набув чинності з 1 січня поточного року, то вони матимуть цілу низку важливих особливостей.
  • Раніше Зеленський доручив підготуватись до проведення місцевих виборів 25 жовтня в умовах обмежень через COVID-19.