Разумков назвав закон про "клонів" непоганою ідеєю / Фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вважає, що до виборів парламент вже не ухвалить закон щодо "клонів" у виборчих бюлетенях.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" в понеділок увечері.

Співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко звернулася до Разумкова з питанням, чи готовий він підтримати ініціативу щодо внесення змін до виборчого законодавства ще до початку виборів, де йшлося би про те, що "якщо прізвище йде клона, то вказувалося в бюлетені і його прізвище, за півроку, яке він мав до того".

Відео дня

"Не Шмупкін, а Пупкін. Якщо він був Пупкіним попередні півроку тому", - додала вона.

Своєю чергою, говорячи про цю законодавчу ініціативу, Разумков зазначив: "Я, мабуть, скажу навіть не як голова Верховної Ради, а з точки зору політичного консультанта... Це непогана ідея. Але, давайте будемо відверті, ви ж народний депутат теж з досвідом. Це неможливо сьогодні буде зробити перед виборами, які відбудуться 25 жовтня".

У той же час, він зауважив, що таку норму, можливо, варто закласти для наступних виборів.

"Це реальний механізм. Особливо, оскільки ми розглядаємо питання і зміни по батькові - такий законопроект також знаходиться у Верховній Раді України. То, можливо, це і було б правильним аргументом для того, щоб не створювали клонів", - підсумував спікер.

Читайте такожРазумков вкотре наголошує на неможливості внесення змін до постанови про проведення місцевих виборів

Місцеві вибори 2020: що відомо

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • Росія і підконтрольні їй бойовики з 19 серпня блокують роботу ТКГ з вимогою скасувати пункт постанови ВР, в якому йдеться про неможливість проведення місцевих виборів на окупованих територіях.
  • 30 серпня Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня.
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес у рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • 15 вересня розпочався процес офіційного висунення кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільського, селищного, міського голови, який тривав до 24 вересня включно.