В Україні пройшли місцеві вибори / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

У Міністерстві внутрішніх справ України не бачать загрози сепаратизму після оприлюднення перших підсумків місцевих виборів екзит-полами.

Про це заявив заступник голови МВС Антон Геращенко в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Я також хочу сказати, що лякали суспільство сепаратизмом – що пройдуть вибори, і будуть якісь сепаратистські витівки на південному сході. Ви бачите, результати екзитполів показують, що або переобираються вже добре відомі мери, або ті, хто з'являються, у другому турі не будуть представляти ніяких сепаратистських загроз для нашої країни", - сказав Геращенко.

Відео дня

Читайте такожШтепа, Азаров та інші: журналісти розповіли, хто балотується у мери звільнених міст Донбасу (відео)

Коментуючи можливу загрозу федералізації країни, він зазначив, що сильна центральна влада і правоохоронні органи завжди стоятимуть на сторожі єдності України.

Заступник міністра також назвав вибори такими, що відбулися, а роботу МВС і поліції назвав професійною та ефективною.

"Якщо врахувати, що у нас 29 тис. виборчих дільниць, якщо врахувати, що при такій явці взяли участь близько 10 млн виборців, то кількість правопорушень (4729 заяв і повідомлень про правопорушення, – ред.) абсолютно невелика", - зазначив Геращенко.

Він також сказав, що поліція "була індиферентна", тому що ніхто з мерів міст нібито не заявляв про порушення закону правоохоронцями.

Місцеві вибори в Україні: що відомо

  • 25 жовтня в Україні пройшли чергові місцеві вибори. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 і працювали до 20: 00.
  • Нинішні місцеві вибори пройшли за пропорційною системою з відкритими списками. На території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях голосування не проводилося.
  • Явка на виборах в Україні станом на 20:00 25 жовтня склала 35,94%.
  • Як свідчать екзит-поли, за результатами виборів у Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі, Львові, Вінниці перемагають діючі мери міст.