Українці не зможуть розраховувати на паспорт у додатку "Дія" на виборчих дільницях / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Українцям радять приходити на виборчі дільниці з паспортами у вигляді книжечки або ID-карти, та не розраховувати на використання електронного паспорту у додатку "Дія".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила секретар ЦВК Олена Гатаулліна.

Вона пояснила це тим, що дільничні комісії не забезпечені необхідним обладнанням для зчитування е-паспортів з "Дії".

Відео дня

"Рекомендую всім виборцям йти на дільницю з паспортом у вигляді книжечки або ІD-картки. Адже, пред‘явити паспорт для отримання бюлетеня в додатку "Дія" можна буде лише за умови наявності у ДВК технічних пристроїв, за допомогою яких можна перевірити такий паспорт, станом на зараз у ДВК таких пристроїв немає", - написала Гатаулліна.

При цьому вона зазначила, що при перевірці паспорта, сторінку з місцем реєстрації члену ДВК перевіряти не потрібно, "адже тепер виборча адреса - це не завжди адреса місця реєстрації".

Гатаулліна також додала, що відсутність у паспорті, вклеєного в 25/45 років, фото не є підставою для не видачі бюлетеня.

Читайте такожУ ЦВК розказали, як правильно заповнити бюлетень на місцевих виборах (відео)

"Для видачі бюлетеня виборцю члену ДВК потрібно встановити особу, а для цього виборцю доведеться зняти маску", - додала Гатаулліна.

Місцеві вибори в Україні 2020: новини

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки і проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • ЦВК затвердила нову форму бюлетенів для голосування на місцевих виборах в Україні. Також визначилися з кольорами бюлетенів - їх буде шість.
  • Кабінет міністрів України затвердив правила голосування під час карантину.