У Харківську обласну раду проходять 5 партій / фото REUTERS

За попередніми підрахунками, до Харківської обласної ради проходить п'ять політичних сил: “Блок Кернеса – успішний Харків”, “Слуга народу”, “ОПЗЖ”, “Блок Світличної – Разом” та “ЄС”.

Про це заявив член обласного виборчого штабу партії “Слуга народу”, кандидат в депутати Роман Семенуха.

“Понад 90% голосів підраховано паралельно нашим штабом. Станом на сьогодні в Харківську обласну раду проходить 5 партій. Близько 35% отримує “Блок Кернеса – успішний Харків”, близько 21% набирає “ОПЗЖ”, близько 13% – “Слуга Народу”, близько 12% – “Блок Світличної – Разом” і близько 8% набирає “ЄС”. Підкреслюю, це підтверджено паралельним підрахунком голосів і вже ми отримуємо проколи з мокрими печатками”, – заявив  Роман Семенуха. 

Відео дня

Він зазначив, що дані, оприлюднені напередодні членом ОВК від ОПЗЖ Іриною Іщенко, не відповідають дійсності. 

“Інформація, яка напередодні озвучена представником ОПЗЖ, щодо партійних рейтингів, не відповідає дійсності. Я вважаю, що ОПЗЖ з її сателітами намагаються викривити інформацію, з метою тиску на членів виборчих комісій. Це відбувається на фоні навмисного затягування підрахунку голосів їхніми представниками в ДВК та передачі протоколів в окружну виборчу комісію. Все це робиться з однією метою – вплинути на підрахунок голосів, щоб викривити реальні результати голосування, а також створити викривлену інформаційну картинку в центральних ЗМІ”, – зазначив політик.

Слова Романа Семенухи підтверджує голова Харківської обласної ТВК Валерія Копоруліна та закликає дочекатися офіційних даних. 

“Поки не будуть оброблені усі протоколи, зарано говорити про якісь результати.  Дезінформація у соціальних мережах, публікації у ЗМІ – це усе спекуляції. Тому не піддавайтеся на провокації – довіряйте лише офіційним джерелам інформації”, – зазначила голова ТВК.