Вибори 2020 - Аваков каже про жорстку реакцію МВС на провокації і порушення / Фото УНІАН

Міністерство внутрішніх справ України буде жорстко реагувати на всі спроби побудови "передвиборчих сіток", а також на підкуп виборців, провокації та інші порушення під час місцевих виборів.

Про це йдеться в заяві міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у зв’язку з початком виборчої кампанії, повідомляє прес-служба МВС.

"За кілька днів зареєстровані кандидати розпочнуть передвиборчу агітацію. Напередодні цього я хочу звернутися до всіх учасників виборчого процесу з закликом суворо дотримуватися закону, не порушувати правила агітації, не вдаватися до незаконних схем та оборудок, не розхитувати ситуацію в своїх округах", - наголосив Аваков.

Читайте такожСкандальна Штепа прорекламувала себе бордами й порушила закон (фото)

За його словами, у МВС достатньо сил, засобів та мотивації для контролю передвиборчого процесу. "Ми будемо жорстко реагувати на всі спроби побудови "передвиборчих сіток", на підкуп виборців, провокації та інші порушення. На жаль, інформація про такі намагання у нас вже з’являється", - заявив очільник відомства.

Він також зазначив, що МВС співпрацює з Центральною виборчою комісією та традиційним партнером, Громадянською мережею "ОПОРА", які здійснюють пильний моніторинг передвиборчих перегонів та фіксують порушення.

Крім того, за словами Авакова, в Національній поліції працює спеціальний підрозділ, який перевіряє всі повідомлення.

"Жодна партія і жоден кандидат не отримає преференції від МВС чи поліції, але кожен може розраховувати на захист і забезпечення своїх законних прав", - підкреслив глава МВС.

Місцеві вибори 2020: що відомо

  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки й проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • До 24 вересня включно заплановане подання документів до відповідних тервиборчкомів для реєстрації кандидатів у депутати та кандидатів на посади сільського, селищного та міського голови.
  • Відмовитися від балотування кандидат чи партія, яка його висунула, можуть до 5 жовтня.