Музикант, попри численні зауваги щодо помилок, текст не виправив / фото УНІАН

Колишня зірка української естради Іво Бобул приєднався до передвиборчої кампанії й з помилками прорекламував у Facebook кандидата в мери Києва та мера Києва часів Януковича Олександра Попова.

Читайте також"Корабельна сосна": в мери Миколаєва від СН йде Домбровська

Допис у Facebook з’явився ще 12 серпня. Та музикант, попри численні зауваги щодо помилок, текст не виправив.

Відео дня

Іво Бобул, зокрема, назвав киян «кіянами», закликав «вирішувати проблеми міста не за рахунок вирубування лісних масивів, пенсіонерів та хворих діточок, а також заявив про «нікім не заангажовану думку» й загітував за Олександра Попова.

«Я хочу вірити що ми разом зробимо правильний вибір! А то все так дістало, дуже хочется бачити Київ могутнею столицею великої країни Україна!!!», – підсумував Іво Бобул.

Скріншот

З відповіддю користувачі Facebook не забарилися. Люди, зокрема, вказували на численні орфографічні, пунктуаційні та стилістичні помилки, згадували Бобулу політичне минуле Попова та жартували з агітаційного пафосу допису:

«Цe пeршоквітнeвий жарт?) Цe ви про того Попова, який був гауляйтeром Києва при Януковичі і якого зараз підтримує промосковська пята колона з опзж?)»

«Кіяни і кравасісі»

«Розкажить всім в Чернівцях що у КиЄві вирубуванням пенсіонерів та хворих діточок Кличко не займається))))».

Водночас зірка в коментарі додав, що «не всі регіонали були поганими зараз треба зібрати професіоналів на жаль яких не маемо от в чому суть».

Хто такий Олександр Попов

Олександр Попов / Фото УНІАН

Олександр Попов за часів президентства Віктора Януковича був головою КМДА й керував Києвом під час розгону активістів Євромайдану.

Нині Олександр Попов фігурує як обвинувачений у справі про розгін Євромайдану у листопаді 2013 року. За версією слідства, у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року він дав вказівку завести на Майдан Незалежності комунальну техніку для встановлення новорічної ялинки. З цього приводу силовики жорстко зачистили мирних протестувальників в центрі столиці.

В інтерв’ю журналісту Данилу Мокрику 11 серпня 2020 року Попов допустив балотування в мери Києва від партії «Опозиційна платформа – за Життя».

«Ще десять днів – і я визначуся (з балотуванням на місцевих виборах – УНІАН). На сьогодні швидше за все так. Я не член якоїсь партії, але якщо йти у міські голови, треба по списках. Не інакше… я ніколи не втрачав зв’язку з колишніми колегами (екс-депутатами «Партії регіонів» – УНІАН), але не проявляв політичної активності. Я себе вважаю більше господарником, ніж політиком», – заявив він.