Голову ДВК в Одесі затримали при отриманні $43 тисяч / фото od.gp.gov.ua

Сьогодні в Одесі затримали голова дільничної виборчої комісії та її спільника при отриманні 43,5 тис. дол. на підкуп виборців.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

15 жовтня прокурори спільно з поліцією затримали голову однієї з дільничних виборчих комісій та її спільника після отримання ними зазначеної суми за списки людей. Громадяни з цих списків на їхню вимогу мали голосувати за конкретних кандидатів однієї з політичних партій на майбутніх виборах 25 жовтня.

Відео дня

Читайте такожЦВК достроково припинила повноваження Одеського міського тервиборчкому

"Встановлено, що зловмисники організували так звану "сітку" - групу в кількості 1 тис. осіб, яким пообіцяли винагороду за голосування під час проведення місцевих виборів. За вказаною схемою один голос виборця оцінювався 1-1,2 тис. грн", - повідомили в прес-службі.

Наразі триває проведення невідкладних слідчих дій, після яких будуть вирішені питання щодо оголошення зловмисникам про підозру та обрання запобіжного заходу.

фото od.gp.gov.ua

Розслідування здійснюється за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборців) Кримінального кодексу України.

За цей злочин Законом передбачено до 7 років ув'язнення.

Читайте такожУ ЦВК розказали, як правильно заповнити бюлетень на місцевих виборах (відео)

Місцеві вибори в Україні 2020: новини

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес у рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • ЦВК затвердила нову форму бюлетенів для голосування на місцевих виборах в Україні. Також визначилися з кольорами бюлетенів - їх буде шість.
  • Кабінет Міністрів України затвердив правила голосування під час карантину.