Засідання фраккції скасували / фото УНІАН, Інна Соколовська

Засідання фракції "Слуга народу" щодо Мінського процесу і постанови про місцеві вибори скасовано.

Читайте такожЛише 35% українців знають точну дату майбутніх місцевих виборів - опитування

Про це народний депутат від "СН" Олександр Качура повідомив у своєму Telegram-каналі.

Відео дня

"Засідання фракції з приводу Мінського процесу та голосування постанови про місцеві вибори скасовано. Конкретну дату не призначено. Причина - хвороба одного з учасників зустрічі", - написав він.

Місцеві вибори в Україні і перемовини щодо Донбасу

  • 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня. Відповідно до рішення, вибори на окупованих територіях Криму і Донбасу не призначаються і не проводяться.
  • Росія і підконтрольні їй бойовики блокують роботу ТКГ з вимогою скасувати пункт постанови ВР, в якому йдеться про неможливість проведення місцевих виборів на окупованих територіях.
  • 15 вересня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що 17 вересня депутати від «СН» розглянуть питання щодо доцільності внесення змін до постанови про проведення місцевих виборів.
  • Як зазначив Арахамія, якщо депутати зрозуміють, що такі зміни необхідні для знаходження взаєморозуміння під час переговорів у рамках Тристоронньої контактної групи по Донбасу, в «нормандському» форматі, тоді будуть вестися пошуки можливостей для внесення таких змін.
  • Він нагадав, що на даний час є проект постанови, внесений народним депутатом Олександром Качурой, і ВР може ухвалити цей чи інший документ.