Страсбург. 13 травня. УНІАН. 24 депутати Парламентської Асамблеї Ради Європи  пропонують переглянути повноваження делегації Росії.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Ради Європи, про це йдеться в їхньому запиті про перегляд під час осінньої сесії ПАРЄ з 29 вересня по 3 жовтня повноважень російської делегації на підставі “причин, що склалися”.

“Будучи серйозно стурбованими конфліктом між двома країнами-членами Ради Європи на Південному Кавказі, ми, що нижче підписалися, просимо Асамблею переглянути – на підставі правила 9.1 Регламенту Асамблеї – ратифіковані повноваження російської делегації на підставі серйозних порушень основних принципів Ради Європи, що містяться в преамбулі Статуту”, - зазначається у запиті.

Відео дня

Згідно з правилом 9.1 Регламенту Асамблеї, повноваження можуть переглядатися протягом однієї сесії на підставі правила 8.2, згідно з яким, повноваження можуть переглядатися при серйозному порушенні базових принципів Ради Європи.

Згідно з регламентом, запит в перший день роботи сесії ПАРЄ направляється на розгляд Комітету з питань регламенту, якій має зробити свій висновок протягом 24 годин і якомога швидше винести питання на голосування до сесійної зали.

Серед підпис антів запиту є два українських члени ПАРЄ: Ольга ГЕРАСИМЮК та Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО.