Київ. 12 листопада. УНІАН. Держсекретар Франції у європейських справах П’єр ЛЕЛЮШ в ході візиту до України 12-13 листопада має намір обговорити питання енергетичної співпраці, зокрема, відповідальності України за транзит газу до Європи.

Про це УНІАН повідомили в Посольстві Франції в Україні.

Зокрема, в посольстві зазначили, що в час, коли країна готується до демократичного волевиявлення, що визначить її майбутнє, візит П.ЛЕЛЮША є приводом нагадати про підтримку, яку надає Франція українським реформам, а також поглибленню відносин між Європейським Союзом та Україною.

Відео дня

“У цьому контексті П.ЛЕЛЮШ торкнеться стратегічної теми енергетики під кутом відповідальності України як країни транзитера газу до Європи та конкретизації структурних реформ в енергетичному секторі України, що дозволять гарантувати регулярне забезпечення газом ЄС”, - йдеться в повідомленні посольства.

Метою візиту є також розгляд перспективи розвитку французько-українських двосторонніх відносин у галузі економіки, культури та адміністрування.

Від імені французького уряду П.ЛЕЛЮШ висловить підтримку та солідарність народу України, який переживає важку епідемію грипу, яка охопила Західну та Центральну Україну.

П.ЛЕЛЮШ зустрінеться з Президентом України Віктором ЮЩЕНКОМ, прем’єр-міністром Юлією ТИМОШЕНКО, головою Верховної Ради Володимиром ЛИТВИНОМ, міністром закордонних справ України Петром ПОРОШЕНКОМ та заступником міністра закордонних справ Костянтином ЄЛІСЄЄВИМ, який опікується відносинами з Європейським Союзом.

Крім того, П.ЛЕЛЮШ зустрінеться з головними кандидатами, які візьмуть участь у президентських виборах 17 січня 2010 року.