Київ. 29 червня. УНІАН. Венеціанська комісія сподівається, що протягом поточного тижня надішле Україні попередні коментарі експертів комісії на законопроект по судовій реформі, який пройшов у Верховній Раді перше читання.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства юстиції України, за словами міністра юстиції Олександра ЛАВРИНОВИЧА, відповідний лист від Венеціанської комісії надійшов на адресу Мін’юсту.

У своєму листі Венеціанська комісія зазначає, що експертний висновок щодо законопроекту по судовій реформі, який був внесений в український парламент за ініціативи Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, планується розглянути на жовтневій сесії Венеціанської комісії. Разом з тим, комісія готова раніше, до жовтневої сесії, надати проект такого висновку Україні, йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 3 червня Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський проект закону «Про судоустрій і статус суддів».

Даний законопроект був зареєстрований у парламенті 31 травня 2010 року.

За словами Президента В.ЯНУКОВИЧА, ухвалення та реалізація положень проекту нового закону про судоустрій і статус суддів стане основою подальшого проведення реформи судочинства.

У БЮТ заявили, що законопроект багато в чому суперечить положенням Конституції.

24 червня О.ЛАВРИНОВИЧ повідомив, що до Венеціанської комісії для оцінки надіслано текст законопроекту «Про судоустрій і статус суддів».