Севастополь. 15 липня. УНІАН. Франція дуже уважно спостерігає за тим, як поводиться Україна, задекларувавши себе позаблоковою державою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив посол Франції в Україні Жак ФОР учора ввечері на прес-конференції в Севастополі на борту фрегата ВМС Франції «Жан де Вьєнн» (УНІАН: корабель перебуває з неофіційним візитом у порту Севастополя).

Відповідаючи на запитання, чи зможе Україна стати, приміром, через 20 років повноправним членом Європейського Союзу, оминаючи НАТО, якщо вона оголосила себе позаблоковою країною, французький дипломат сказав: «Україна недавно задекларувала себе як позаблокова держава. Водночас, Україна веде переговори з ЄС (робота з підписання Угоди про асоціацію).

Відео дня

Посол підкреслив, що «вибір як внутрішній, так і зовнішній - це суто суверенна справа українських громадян. Це вибір, який дружні Україні країни, такі як Франція, поважають».

Як додав Ж.ФОР, «якщо через 20 років населення України зробить свій вибір, то ми з повагою поставимося до нього».

За словами посла, «Франція дуже уважно спостерігає за тим, як поводиться Україна, задекларувавши себе позаблоковою державою».