Київ. 18 квітня. УНІАН. Європейська комісія додатково виділить 110 млн. євро для добудови об’єкту «Укриття» на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це повідомив Президент Європейської комісії Жозе Мануель БАРРОЗУ під час зустрічі з Президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ у Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами Ж.БАРРОЗУ, офіційно про це буде повідомлено завтра в ході донорської конференції.

Відео дня

При цьому Ж.БАРРОЗУ підкреслив, що Україна може повністю розраховувати на його підтримку в реалізації чорнобильських проектів.

У свою чергу В.ЯНУКОВИЧ подякував Ж.БАРРОЗУ за активну позицію Європейської комісії щодо реалізації проекту з добудови «Укриття». Він подякував за фінансовий внесок Єврокомісії та проведену нею роботу з країнами Великої вісімки та іншими ключовими донорами цього проекту. «Ми дуже вдячні ЄС за розуміння важливості для нас цих заходів в добудові «Укриття»», - сказав Президент України.

Також він надав великого значення безпосередній участі Ж.БАРРОЗУ у донорській конференції, яка завтра відбудеться в Києві.