У німецькому Хальброні виставляли українські писанки (фоторепортаж)
У німецькому Хальброні виставляли українські писанки (фоторепортаж)

У німецькому Хальброні виставляли українські писанки (фоторепортаж)

12:32, 09.04.2012
2 хв.

Українська експозиція викликала чи не найбільшу зацікавленість у відвідувачів. І не лише тому, що була наповнена за змістом, оскільки разом з яйцями були представлені і столітні  вишивані сорочки, і бандура, і пасха, але ще й тому, що техніка української писанки виявилася ексклюзивною.

Хальброн. 9 квітня. УНІАН. У німецькому місті Хальброн, земля Баден- Вюнтерберг, відбулася 10-та виставка  «Великоднє яйце протягом часу».

Основу виставки, яка тривала з 16 березня по 5 квітня, склали три  приватні колекції – Дорис Зьонер, Хорста-Вільгельма Кьолера та українського подружжя з Хальброну- Анастасії та Володимира Козак.

На всіх контенентах розписують великодні яйця, розмірковуючи над таємницею зародження життя. Саме тому, організатори експозиції намагалися не лише продемонструвати художню красу, а й розкрити сакральний зміст великоднього яйця, розкрити таємниці стародавніх знаків і символів.

Відео дня

На виставці були представлені Великодні яйця з Угорщини, Польщі, Литви, Німеччини, Швейцарії,  Румунії, Перу, Росії та України

При цьому, самі яйця відрізнялися розмаїттям стилів: вишивка бісером,  мальовані і покриті лаком, дряпанки, писанки, крашанки.

Українська експозиція викликала чи не найбільшу зацікавленість у відвідувачів. І не лише тому, що була наповнена за змістом, оскільки разом з яйцями були представлені і столітні  вишивані сорочки, і бандура, і паска, але ще й тому, що техніка української писанки виявилася ексклюзивною.

Автор та фото: Людмила Бондар.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся