Київ. 29 жовтня. УНІАН. Депутат “вропейського парламенту від Великої Британії Ніколас Гріффін закликає не критикувати українську виборчу систему, порівнюючи її з європейською чи британською, оскільки вони теж не є досконалими.
Про це він заявив на прес-конференції в УНІАН у рамках проекту «Виборча ніч 2012: перші враження, оцінки та коментарі».
«Україна – це молода демократія. І коли мені кажуть, що тут має місце залякування кандидатів або тиск на медіа, якого буцімто немає в Європі, у Великій Британії, я кажу: все це доволі притаманне британській системі виборів, яка не є досконалою. Тож хто ми, щоб критикувати українську чи російську виборчі системи?», - запитав европарламентарій.
На запитання, як зміняться відносини між Україною та Європейським Союзом з огляду на ймовірну перемогу Партії регіонів на парламентських виборах, Н.Гріффін відповів: «Більшість представників Європи та європейської еліти разом із США доволі прохолодно ставляться до Росії та російського табору, тож вони будуть критикувати все, що ви робите в бік Росії. І будуть критикувати до тих пір, поки знову не побачать тут чогось на кшталт Помаранчевої революції, яку самі ж і оплатять».
Разом з тим, Н.Гріффін доволі позитивно оцінив повернення України до змішаної системи виборів, оскільки вона є більш демократичною. «Звісно, всі системи мають вади, але змішана система – менше зло серед усіх», - вважає євродепутат.