Київ. 29 жовтня. УНІАН. Міжнародні спостерігачі з Парламентської асамблеї ОБСЄ заявляють, що за результатами парламентських виборів демократичний процес в Україні став на зворотній шлях.
Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції заявила керівник місії спостерігачів ПА ОБСЄ Вальбурга Дуглас, оголошуючи спільний звіт міжнародних спостерігачів за результатами парламентських виборів в Україні.
«Я дужа розчарована, тому що сьогодні я маю повідомити доволі сумну новину», - сказала вона.
«З огляду на зловживання владою та занадто велику роль на цих виборах грошей, схоже, що демократичний процес почав іти зворотнім шляхом в Україні», - заявила керівник групи спостерігачів.
«У нашій спільній заяві ми зазначили наступне: парламентські вибори 28 жовтня характеризувалися браком рівних умов учасників переважно внаслідок зловживання адміністративним ресурсом, недостатньої прозорості фінансування виборчої кампанії, а також збалансованого висвітлення у засобах масової інформації», - заявила вона.
Також, за її словами, у своєму звіті міжнародні спостерігачі відзначили, що деякі аспекти передвиборчого періоду стали кроком назад у порівнянні з попередніми виборами в Україні.