Брюссель. 12 грудня. УНІАН. Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликає новий український парламент до посилення захисту прав людини.
Про це йдеться у повідомленні організації, текст якого розміщено на її офіційному сайті.
“З моменту отримання незалежності в 1991 році країни зробила певний прогрес до захисту прав людини. Разом з цим, цей прогрес має бути швидко прискорений, для виконання зобов’язань країни перед Європейським Союзом , ООН та Радою Європи”, - заявила виконавчий директор Amnesty International Ukraine Тетяна Мазур.
Сьогодні організація розповсюдила серед новообраних депутатів Верховної Ради України перелік рекомендацій щодо того, як вирішити питання покращення захисту прав людини, а також копії Всесвітньої декларації прав людини.
“Ми хочемо, щоб кожен новообраний депутат парламенту знав, що в наступні 5 років він буде від повільним за права українського народу, та підзвітний йому”, - наголосила Т.Мазур.
В своєму листі до парламенту, Amnesty International підкреслила основні проблеми, що викликають стурбованість, серед них – тортури в поліції та безкарність, дискримінація лесбіянок, геїв, бісексуалів та трансгендерів, примусове повернення біженців, або шукачів притулку.