Брюссель. 10 червня. УНІАН. Рада ЄС посилила вимоги до забезпечення екологічної безпеки при видобуванні нафти та газу на шельфі морів.
Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було схвалено сьогодні на засіданні Ради міністрів ЄС з питань транспорту, телекомунікацій та енергетики в Люксембурзі.
Нова Директива, зокрема, передбачає, що перед отриманням ліцензій на видобуток нафти та газу на морському шельфі, компанії-претенди мають подавати звіти про всі великі можливі аварії під час бурових робіт, докази своєї здатності виправити завдану шкоду, а також докази адекватної фінансової безпеки для покриття можливих збитків під час інцидентів.
Директива також передбачає, що видобувні компанії мають створювати внутрішні плани дій на випадок надзвичайних ситуації з повним описом ресурсів та обладнання, яке може бути задіяно, а також конкретних дій працівників.
При цьому, сході плани мають розробляти і країни-члени ЄС. В таких планах, зокрема, мають бути розписані питання координації дій рятувальних служб видобувних компаній та урядових рятувальних служб і органів влади.
Нова Директива набере чинності за 20 днів після оприлюднення в Офіційному журналі ЄС.