Київ. 16 вересня. УНІАН. У Міністерстві закордонних справ України констатують наявність політичної волі, як з українського боку, так і з боку ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію під час саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі у листопаді поточного року.
Як передає кореспондент УНІАН, про це директор Департаменту Європейського Союзу МЗС України Всеволод Ченцов сказав на щорічній конференції Української національної платформи Форуму громадянського суспільства «Східного партнерства» сьогодні в Києві.
«На сьогодні ми можемо констатувати присутність політичної волі з обох сторін щодо підписання Угоди про асоціацію під час Вільнюського саміту «Східного партнерства», - зазначив він.
Ченцов додав, що перші кроки до ухвалення Верховною Радою України євроінтеграційних законів вже зроблено, і в МЗС сподіваються, що такої динаміки парламент дотримуватиметься й надалі.
«З боку ЄС, на тлі активізації російського чинника, ми бачимо зміну погляду на ситуацію щодо підписання Угоди про асоціацію в більш широкому геополітичному контексті», - сказав він.
Водночас, з словами Ченцова, українська сторона не хотіла б, аби виконання Україною рекомендацій ЄС оцінювалися математично.
«Не треба плутати дипломатію з художньою гімнастикою, де виставляються бали», - сказав Ченцов.
Він висловив сподівання, що Україна зможе підтримати динаміку реалізації реформ після підписання Угоди про асоціацію з ЄС.