Байден підписав закон про розсекречення даних щодо походження коронавірусу

Він заявив, що США повинні докопатися до істини стосовно походження цього захворювання.

Президент США Джо Байден підписав закон про розсекречення даних щодо походження коронавірусу.

Про це йдеться у повідомленні Білого дому. "Я розділяю намір Конгресу оприлюднити більше інформації про походження коронавірусу COVID–19", - прокоментував американський президент.

Байден нагадав, що у 2021 році доручив розвідці використати всі наявні в її розпорядженні інструменти для розслідування походження COVID-19, і ця робота до сих пір триває.

"Ми повинні докопатися до суті походження COVID-19, щоб допомогти нам краще запобігати майбутнім пандеміям", - додав Байден.

Він зазначив, що його адміністрація продовжуватиме переглядати всю засекречену інформацію щодо походження COVID-19, в тому числі й потенційний зв'язок з Уханським інститутом вірусології. А також розсекретить і надасть багато такої інформації, але відповідно до конституційних повноважень, щоб не нашкодити назбезпеці.

Походження коронавірусу

Встановити звідки взявся коронавірус намагалися експерти ВООЗ ще у 2021 році. Вони навіть відвідали Ухань, але встановити джерело походження хвороби вони так і не змогли, оскільки Китай не надав вихідні дані та інформацію про нульового пацієнта. Тому зародилися підозри про те, що коронавірус штучний і з'явився з китайської лабораторії.

15 лютого цього року керівництво ВООЗ визнало, що розслідування про проходження коронавірусу "зайшло в глухий кут". А 1 березня директор ФБР Крістофер Рей заявив, що пандемія COVID-19 сталася через витік вірусу з лабораторії в Ухані.

Вас також можуть зацікавити новини: