Серед хворих на рак шийки матки (РШМ) - все більше молодих українок.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на майстер-класі для ЗМІ, який був присвячений проблемам жіночого здоров`я, повідомила головний онкогінеколог Києва, завідувачка відділення гінекології, асистент кафедри онкології НМУ ім.А.А.Богомольця Олена МАНЖУРА.

За словами О.Манжури, зараз дуже помолодшав контингент хворих, які страждають на рак шийки матки.

Відео дня

«З`явилося багато молодих жінок до 28 років, які ще не народжували і не мали дітей. Нещодавно у нас лікувалися пацієнтки 21 і 25 років, вони ще не мали дітей і нам вдалося зробити операції, що, дозволяють їм надалі мати дітей. Рак розвинувся в них на тлі вірусної інфекції. Тут увага має бути підвищеною, адже ці жінки ще не стали мамами, з іншого боку, молоді жінки з РШМ, які мають маленьких дітей ризикують залишити їх сиротами, »- відзначила О. МАНЖУРА.

За її словами, все повинно бути спрямоване на ранню діагностику. «Ми скрізь піднімаємо це питання тому, що успіх лікування раннього раку складає 95%, а при нульовій стадії - до ста відсотків,» - сказала медик, підкресливши, що в Україні щороку виявляють 5 тисяч нових випадків цього захворювання, а в Києві - близько 200 жінок з раком шийки матки.