Морська капуста / фото pixabay

Морська капуста дуже корисна для організму і багата вітамінами. Їсти водорості можна з віку трьох років - це недорогий і доступний спосіб отримати характерні для морепродуктів вітаміни.

Спочатку назвемо протипоказання до вживання морської капусти: це гіперфункція щитовидної залози, розлад шлунка і схильність до алергії. Далі докладно розглянемо, чим корисна морська капуста і чому її варто їсти частіше.

Раніше ми розбиралися, в чому шкода і користь гарбуза - головного осіннього продукту.

Відео дня

Чим корисна морська капуста: 7 властивостей для здоров'я

  1. Морська капуста дуже багата на йод - всього 70 г водоростей покривають добову потребу в йоді. Йод необхідний для нормальної роботи щитовидної залози і профілактики ендокринних захворювань, а також для нирок, серця, мозку і нервової системи. 
  2. Ламінарія корисна для травлення: вона має проносний ефект і м'яко впливає на кишечник, допомагаючи його очистити. В цілому цей продукт значно полегшує процес травлення і покращує мікрофлору кишечника.
  3. Завдяки високому вмісту брому і вітамінів групи B морська капуста дуже корисна для нервової системи: допомагає заспокоїтися і легше пережити стрес, покращує працездатність і пам'ять, підвищує якість сну.
  4. Для вагітних морська капуста однозначно корисна. Вона знижує ризик викидня і зміцнює скелет дитини, збагачує грудне молоко, запобігає випадінню волосся і анемії на другому триместрі.
  5. Користь морської капусти для серця і судин також відома. Вживання водоростей знижує рівень поганого холестерину, нормалізує кров'яний тиск і знижує ризик розвитку атеросклерозу. При часто вживанні цього продукту зайвий холестерин не буде відкладатися на стінках судин, а виведеться з організму.
  6. При подагрі та інших ревматичних захворюваннях 2 столові ложки сухої морської капусти заливають 1 л окропу і настоюють на ніч в термосі. Потім виливають суміш в таз з теплою водою і занурюють хворе місце на 15 хвилин. 
  7. Морська капуста корисна для гормональної системи жінок і сприяє профілактиці хвороб придатків і матки. У чоловіків цей продукт покращує ерекцію.

Вас також можуть зацікавити новини: