Чи можна спати в шкарпетках - поради / depositphotos.com

Ноги потрібно тримати в теплі - про це не раз говорили мами і бабусі. Проте, деякі лікарі категорично проти того, щоб люди відходили до сну в шкарпетках. Причин цьому безліч - як наукових, так і з області народних вірувань. УНІАН розповість, що відбувається з нашим тілом, якщо спати в шкарпетках, і чому краще цього не робити.

Чому категорично не можна спати в шкарпетках - причини

Ті, хто виступають противниками сну в шкарпетках, називають кілька аргументів "проти" такої звички:

  • порушення кровообігу - уві сні гумка від шкарпеток тисне на ногу, тому порушується циркуляція крові;
  • збої в терморегуляції - організм сам знає, яка температура йому комфортна, а шкарпетки заважають тримати необхідний баланс;
  • шкірні інфекції - шкарпетки з невідповідних матеріалів можуть стати причиною лущення або роздратування на ногах;
  • хвороби внутрішніх органів - можуть виникнути, якщо регулярно під час сну температура тіла буде підвищуватися.

Також цілодобове носіння шкарпеток може спровокувати грибок - ризики підвищуються через скупчення вологи в складках шкіри і зайвого тепла.

Відео дня

Чому не можна спати в шкарпетках - прикмета наших бабусь

У стародавні часи люди також вважали, що спати в шкарпетках не можна - у тих, хто порушував заборону, в сім'ї виникали сварки і скандали. Наші предки вважали, що вночі через п'яти йде весь негатив, накопичений за день, а якщо ви закриваєте їх тканиною, то негативна енергетика накопичується і отруює ваше тіло.

З огляду на поради лікарів і народні повір'я, надягати шкарпетки на ніч чи ні - вирішувати тільки вам, але будьте заздалегідь готові до можливих наслідків.

Вас також можуть зацікавити новини: