Які продукти не можна їсти на голодний шлунок / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Сніданок - дуже важливий прийом їжі, який може зарядити енергією на весь день або навпаки, викликати важкість у шлунку. Дієтолог Людмила Гончарова розповіла УНІАН про ідеальний "перший" напій і те, яку реакцію може викликати прийом певних продуктів. Запам'ятайте, що не можна їсти натщесерце, щоб уникнути поганого самопочуття.

Чому потрібно пити воду з ранку

Експерт зазначила, що взагалі першим, що ми повинні вжити вранці, є вода. Адже будь-який інший напій змінює кислотно-лужний баланс.

Кислотно-лужне середовище - це баланс, при якому у нас підтримується дія біохімічних реакцій. Якщо надходить будь-яка їжа або будь-який напій, це змінює кислотно-лужний баланс.

Раптове солодке або кислотне середовище вранці подразнює слизову і для організму людини це буде маленький стрес, пояснює Гончарова. Тому вранці для гарного самопочуття протягом дня лікар радить випити дві склянки води. При чому воду краще пити в чистому вигляді, а не в каві або чаї.

Що не можна їсти вранці на голодний шлунок

Людмила Гончарова зазначає, що немає таких продуктів, які на порожній шлунок стають токсином. Головне - спочатку давати організму воду, а після цього можна їсти сніданок.

Однак є продукти, які можуть негативно вплинути на шлунок, якщо з'їсти їх першими. Ось що не можна їсти вранці натщесерце за словами дієтолога:

  • Соління. Натщесерце не варто їсти солоні огірки, квашену капусту подібні продукти. В них багато солей і кислоти, які навантажують слизову.
  • Гостра і кисла їжа. Ще одна категорія продуктів, які викликають подразнення слизової з ранку.
  • Цитруси. З'їдені на порожній шлунок грейпфрути або апельсини стимулюють вироблення шлункової кислоти і можуть викликати печію.
  • Солодощі та солодкі напої. Десерти і солодкі газована вода на сніданок призводять до набору ваги і порушують вироблення інсуліну.
  • Алкоголь. Не варто починати ранок зі склянки вина. Спиртне натщесерце гірше перетравлюється організмом, а в кров потрапить більше токсинів.

У той же час є види сніданків, рекомендовані дієтологом.

Що можна їсти натщесерце

Після двох склянок води Людмила Гончарова радять їсти вранці натщесерце яйця або нежирне м'ясо, наприклад, індичку. Також хорошим сніданком буде зернова, пшоняна або гречана каша, до якої можна додати ягоди. До солоних страв можна додати сирі або трохи тушковані овочі.

З напоїв на сніданок краще випити смузі із зеленню, листям салату, свіжим огірком, цукіні. Такий напій, за словами дієтолога, багатий мікро- і макроелементами, корисними для шлунка.

Вас також можуть зацікавити новини: