Триває спалах кору в релігійній громаді Шевченкового Кілійського району / фото ТСН

У селі Шевченкове Кілійського району Одеської області через спалах кору в навчальних закладах продовжено карантин до 11 лютого.

Про це повідомив голова Кілійської ОТГ Павло Бойченко.

«У селі Шевченкове карантин у зв'язку зі спалахом кору продовжено до 11 лютого включно, навчальний процес у школах і дитячих садках Кілії і Лєсков (інші населені пункти даної ОТГ - УНІАН) починається з 7 лютого», - зазначив Бойченко.

В Одеському обласному лабораторному центрі МОЗ повідомили, що триває спалах кору в релігійній громаді Шевченкового Кілійського району.

«До спалаху підключилося село Нерушай Татарбунарського району, де захворіло на кір 4 дитини, а джерелом інфекції став хворий з Шевченкового», - заявили в центрі.

Читайте такожСупрун уперше прокоментувала рішення суду щодо її відсторонення

Зазначається, що станом на 1 лютого там захворіло 100 осіб, зокрема 99 дітей.

За даними медиків, зі 100 хворих щеплені проти кору 3 дітей, решта не вакциновані через релігійні переконання батьків. Госпіталізовано 15 осіб, перебіг захворювання - легкої та середньої тяжкості.

Як повідомляв УНІАН, в Одеській області через спалах кору в навчальних закладах села Шевченкове Кілійського району з 21 січня введено карантин, пізніше його ввели в усіх навчальних закладах Кілійської ОТГ. Перші випадки захворювання були зареєстровані у Шевченковому 18 січня. Як повідомили в департаменті охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації, захворіли діти, батьки яких відмовилися від вакцинації в силу релігійних переконань.

Пізніше карантин в навчальних закладах ОТГ продовжили до 6 лютого.