Ілюстрація / REUTERS

На Рівненщині після щеплення проти поліомієліту та гепатиту померло немовля.

Як повідомили кореспондента УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Рівненській області, 29 березня в одному з медичних закладів Костополя лікарі зробили шестимісячній дівчинці щеплення проти поліомієліту та гепатиту.

Ввечері стан здоров’я дитини різко погіршився. Батьки викликали бригаду «швидкої» медичної допомоги. До її приїзду немовля померло.

Відео дня

«За фактом неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього, слідчі слідчого управління розпочали досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 140 Кримінального кодексу України», - повідомили у поліції.

Читайте такожСупрун зруйнувала міфи про вакцинацію

Санкцію статті передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Тіло дитини направлено в морг для проведення судово-медичної експертизи, за результатами якої буде встановлено остаточну причину смерті. Після цього правоохоронці обіцяють ухвалити відповідне процесуальне рішення. Слідчі вилучили із медзакладу всі необхідні документи та встановлюють обставини трагічної події.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Нью-Йорку ввели штрафи за появу з невакцинованою дитиною у громадському місці. Заборону встановили місцеві чиновники, вона діє як у школах, так і ресторанах чи ТЦ. Американські лікарі закликають не наражати інших на небезпеку й не боятися щеплень.

Також, закон, яким заборонено відвідувати дитячі садки та школи дітям, яким не зробили необхідних щеплень, набув чинності в Італії.