Комаровський хоче продовжити консультувати батьків / facebook.com/komarovskiynet

Радник президента, лікар Євген Комаровський заявив, що відмовиться від крісла міністра охорони здоров'я України, якщо йому запропонують.

"Звичайно ж, відмовлюся. Річ у тому, що ще в 2014 році я сказав, що реформувати медицину без грошей і законів — неможливо", - розповів він в інтерв'ю "Вестям".

Він навів приклад, коли виник конфлікт між МОЗ та Одеським медуніверситетом, і ректор університету за допомогою молодих спортивних хлопців намагається відстоювати свою позицію.

Відео дня

Читайте такожЛікар Комаровський розповів, коли найбільш небезпечно перебувати на сонці

"І ось завтра ставши міністром, я буду змушений постійно вплутуватися в конфлікти, щось закривати, когось звільняти. Мої опоненти, відповідно, будуть наймати тітушок, проплачувати антикомаровські публікації, а я буду ходити по судах. Я готовий допомагати будувати, творити, але якщо я стану міністром — моє життя перетвориться на постійне з'ясування стосунків", - зазначив Коморовський.

Він наголосив, що кожен конфлікт, кожен скандал, наприклад, як із закупівлями МОЗ, повинен розрулювати міністр і не приймати одну зі сторін.

"Об'єктивно, я бачу себе людиною, яка стоїть за межами всього цього базару, але яка може президентові дати конкретну відповідь щодо ситуації, а він вже буде приймати рішення. Тому кожна людина у цьому житті повинна займатися тим, що у неї добре виходить. У мене добре виходить комунікація з мамами і татами, я готовий її розширити. Також мене хвилює тема здоров'я бабусь і дідусів", - підсумував лікар.

Як повідомляв УНІАН, 18 квітня Зеленський представив членів своєї команди, серед яких, зокрема, Євген Комаровський - він став консультантом Володимира Зеленського з медицини.