Породіллі влили дві дози крові, яка їй, імовірно, не підходила / Скріншот

Породіллі в Миргороді після кесаревого розтину влили донорську кров, і жінка ледь не вмерла. Родичі звернулися до поліції зі звинуваченнями на адресу медиків, а лікарі відкидають претензії.

Породіллю з Миргорода транспортували в обласну лікарню Полтави – у мами двійні відмовляють нирки. Таке трапляється, коли пацієнту не підходить донорська кров, йдеться в сюжеті ТСН.

У районній лікарні переконують, що зробили стандартний тест на сумісність крові, однак вірогідно, що пацієнтка потребувала індивідуального підбору крові, що в умовах райцентру зробити неможливо. "У Миргороді неможна провести ті тести, котрі можуть виявити рідкісні антитіла на еритроцити. Це роблять на третьому рівні – у Києві. Ви самі розумієте: ми – районна лікарня", - пояснили там.

Відео дня

Читайте такожУ Києві жінка померла в поліклініці у черзі до лікаря - ЗМІ

Породіллі влили дві дози крові, яка їй, імовірно, не підходила. Мама Маргарити і її тітка розпитують у лікарів, чому стан жінки не оцінили хоча б після першої перелитої дози: "Як ви за 10 хвилин зі здорової дитини зробили каліку?" Медики пояснюють: мала місце не їхня помилка, а ускладнення після лікування.

Натомість поліція вже відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості працівників медичних органів. Ступінь відповідальності винуватців, якщо такі будуть виявлені слідством, залежатиме від стану пацієнтки. Останню лікарі в обласному центрі назвали тяжкою та зізналися, що існувала загроза життю, тому 22-річну жінку прооперували. "Миргород ще мені заніс інфекційне зараження. У мене був сепсис, мені видаляли повністю матку", - каже постраждала Маргарита.

Нині її життя підтримують штучні нирки. Надія на їхнє відновлення розтанула, адже впродовж місяця ніяких зрушень в організмі не відбулося. Це означає, що 22-річна Маргарита назавжди прикута до гемодіалізу – щоби жити, його треба робити через день. У майбутньому маму двійні може врятувати трансплантація нирок, якщо її стан поліпшиться.